Jom Click Sini

jom click sini

Saturday, May 28, 2016

acar buah

Alhamdulillah

rezeki daripada Allah...dalam masa sebulan sahaja saya menjual wonder cheese dah terjual 100 balang lebih...

Permintaan yang tinggi...dapatlah saya menambah pendapatan keluarga...bisnes sampingan ,yang penuh santai...ada orang tanya saya kenapa pilih makanan,,,bukan ke makanan sedikit dapat untung?

Dah lama saya mencari perniagaan yang boleh buat duit...akhirnya makananlah yang dapat saya buat duit...kerana makanan permintaan dia tinggi...hari -hari orang makan...hari -hari duit masuk...

syukur alhamdulillah...

satu lagi produk yang saya jual ialah acar buah...250gram hanya rm10sahaja...

Acar buah ini resepi turun temurun...yang sedap dan lazat untuk dimakan...

Diantara tesmoni acar buah ummie ialah...mak mertua adik saya yang masak...




Hanya cod acar buah di ipoh,klang,shah alam dan usj sahaja...

untuk tempat lain dikenakan bayaran penghantaran ikut terma dan syarat..

acar buah ini boleh pos ,satu bekas rm7 untuk semenanjung malaysia..

jadi sesiapa yang mahu order wa saya

011-15657200

WONDERCHEESE

Saya ada agent seluruh malaysia..

jadi saya akan adjust sampai CASH ON DELIVERY..

wonder cheese sampai brunei permintaanya...

syukur dengan rezeki dari ALLAH...
-



Tuesday, May 17, 2016

check defect rumah baru

Assalamualaikum...

Saya kerja dengan developer jadi sedikit sebanyak adalah pengalaman nak check defect..jadi saya kongsikan pengalaman saya ...

Yang pertama kalau dapat rumah,jangan terus-terus masuk lepas itu masa dah tinggal baru buat defect,menyusahakan diri nama nya sebab defect bukannya satu hari baru  buat selesai,kadang-kadang makan masa,saya tengok ramai dapat sahaja kunci terus masuk rumah defect kemudian buat,kan dah menyusahkan diri nak minta cuti lagi la...

check list defect:

1-Bawa sticker,ye sticker ini penting sebenarnya ,memudahkan pihak developer untuk melakukan kerja-kerja pembaikan.

2-Kamera-Yang ini penting juga,tangkap gambar tempat yang kamu tak puas hati,ini dapat memudahkan developer dan developer tak kan lepas pandang

3-Jangan karang  macam karangan memang developer macam rasa nak tidor kot,silap-silap diorang tak baca,kalau gambar diorang lagi cepat siap.


Perkara yang penting check untuk defect ialah:

1-Buat ponding test dekat tandas,kalau beli rumah landed ataupun aparment...ini penting kalau terdapat leaking diorang akan buat waterproofing kembali,caranya sumbat floor trap dengan kain dan isi air supaya tandas bertakung dan tinggalkan selama 2 hari,kalau rumah bawah terdapat resapan air maka,water proofing dia fail la...

2-Check semua air samada berfungsi atau tidak dan check semua plug eletrikal samada berfungsi atau tak

3-Tiling ,yang ini penting check semua tiling samada hollow atau pun tidak ,caranya ketuk je guna kunci atau pun payung ke kalau dia berbunyi maknanya hollow...pihak developer ada alatnya..kalau nak beli alat dia pun tak apa...jangan ketuk dengan benda keras macam tukul ke apa..kalau pecah developer tak mahu tanggung ok..

4-Checklah semua dinding ada crack atau tak

5-Check semua floor trap ada tersumbat atau tak,lantai bilik air bertakung ke tak,lantai living rata ke tak,nanti beli perabot tiba-tiba masuk meja ,senget meja...heheheh...ada jadi dekat rumah bos saya tempat lain...


Ada lagi ,tapi buat masa ini,ini sahaja la...ok..

Sesiapa nak beli wonder cheese...wa saya ye 011-15657200 ,sampai depan rumah pun boleh kami hantarkan...ramai agent di seluruh negara..ok..


Wednesday, May 4, 2016

Semangat kembali bisnes

Assalamualaikum

Sudah agak lama saya tak menulis blog,cuma sejak kebelakangan ini saya sudah aktif balik beblog dan berniaga....

Saya memang minat berniaga daripada dulu lagi,jadi sekarang saya aktif berbisnes balik..

Alhamdulillah saya baru start minggu lepas menjual wonder cheese,kerepek yang sangat sedap,terasa cheesenya dan sedikit spicy,sesuai dengan semua peringkat,makan bila-bila masa sahaja,sekali makan nak lagi dan lagi....


sambutan memang menggalakkan,saya ada agent di ipoh dan saya agent shah alam...Tempahan raya dah buka,sesiapa yang ingin menempah untuk raya bagitahu saya ,nanti kalau lambat sangat dah habis stock menyesal pulak...



Penghantaran percuma  seluruh semenanjung malaysia..

Sesiapa yang berminat boleh WA saya 011-15657200

WONDER CHEESE
AGENT SAH