Jom Click Sini

jom click sini

Tuesday, November 22, 2016

Lipstick matte liquid

Hi darling 😍
Lipstick ni tahan lama, tak meleket dan kering dibibir tapi mudah dicuci guna tisu basah je..yang penting kandungannya terdapat collagen yang membuatkan bibir kita tidak mengelupas dan merekah, cantik je sepanjang hari :-)
Whatapp 011-15657200


Wednesday, November 16, 2016

tesmoni mewangi

Assalamualaikum..

Alhamdulillah ketika gambar ini diambil kak ana dah pun menggunakan mewangi lebih kurang 2 bulan 2 minggu..

Alhamdulillah,kak ana puas hati,walaupun masalah jeragat masih ada lagi tapi semakin hari semakin pudar..nanti kak ana entri lain kak ana akan cuba ceritakan bagaimana kak ana boleh terjebat dengan mewangi..

memang best dengan bahan semula jadi ini...bangun sahaja tidor pegang pipi...lembutnya macam baby...

nak tahu lebih lanjut boleh hubungi kak ana

01115657200


Monday, November 14, 2016

mewangi

Assalamualaikum..

dah lama kak ana tak bercerita...kak ana agent sah produk mewangi..

memang best sangat pakai mewangi ini...sebelum ini kak ana ada masalah kulit wajah

1-berminyak
2-kulit kusam
3-berjeragat
4-kulit kering

memang kak ana puas hati sejak menggunakan mewangi awal bulan 9 tahun ini...walaupun jeragat kak ana tak hilang sepenuh lagi...tapi dah semakin pudar...


yang paling bestnya produk ini scrub dan cream boleh pakai dimuka dan juga dibadan..celah celah yang hitam pun boleh...jimat sangat

sekarang ada promosi set besar hanya rm200 sahaja berbanding rm217(s/m) manakala rm210 (ss) siap free postage dan free goft sahaja..promosi tamat 28.11.2016..

ini gambar kak ana 6 minggu menggunakan mewangi dan sekarang dah jauh bebeza...

Antara bahan yang terkandung adalah 7 pati bunga,garam bukit,madu  dan lilin lebah..bahan semulajadi..

kalau kulit sensitive pun boleh pakai sebab customer kak ana kulit sensitive pun dah guna dan siap repeat order...skincare yang tengah viral ini...

boleh hubungi kak ana

01115657200

Monday, October 3, 2016

cantik berseri dengan skincare mewangi

Assalamualaikum...

Sihat ke? dah lama kak ana tak menulis disebabkan kesibukan dengan urusan family...chewah...biasalah bila anak dah semakin besar...memerlukan perhatian yang lebih..

kak ana nak cerita satu produk yang bagus...yang kak ana dah mencuba dan berpuas hati...dan kak ana dah pun ada regular customer...bestkan..

produk yang berasaskan


  • Madu
  • lilin lebah
  • kulit kayu manis
  • 7 pati bunga (Ylang ylang,lavender,rosmery,melati,rose,geranium dan papermint)
  • garam bukit
  • Serbuk mutiara
  • argan oil
kelulusan kkm...

sesuai untuk semua jenis kulit yang mengalami masalah

  • kulit kusam
  • jeragat
  • jerawat
  • sensitive
  • blackhead
  • burn

produk yang terdiri daripada

  • chewing gum soap
  • cream
  • scrub
  • krim penaik seri 
nanti kak ana cerita lebih lanjut...nanti kak ana ceritakan dekat entri yang lain..

nak tahu pasal produk mewangi boleh je what up dekat ana dekat nombor

01115657200
01115657200


"Anda berhak untuk cantik kerana cantik itu anda"

Thursday, September 1, 2016

Wonder cheese

Assalamualaikum

Saya ada menjual wonder cheese ...sedapnya rasanya...

Apa itu wonder cheese ,mai kita tengok:

  • Kerepek bersalut cheese
  • Satu balang RM25 berat 600gram
  • Expired date 3 bulan
  • Tiada MSG & pewarna tiruan
  • Produk bumiputera
  • Halal
Penghantaran percuma seluruh semenanjung malaysia

*Wa saya 011-15657200



Sunday, August 7, 2016

mewangi

MERDEKA SALE
.
.
Mahu tak saya Bantu ANDA?
.
.
»» Bersihkan Wajah dan bersihkan badan Anda?
Sudah Tentu Anda Mahu Jerawat/Jeragat kulit kering berdaki Musnah dengan Produk MEWANGI ? ««
.
.
🌸Set Penaik Seri 7 Bunga sesuai dan membantu semua golongan yang mempunyai masalah🌸
.
.
Sukar nak pulihkan jerawat bernanah

Sukar nak pudarkan jeragat berpeta
Sukar utk lembapkan kulit wajah & badan
Sukar nak cerahkan kelengkang dan ketiak hitam
Sukar nak wangikan badan walau pakai Perfium sebotol ( Badan berbau )
Sukar nak pulihkan kulit kembali putih anjal & lembap
Belum temui Produk Rawatan Alami yang sesuai
Sudah berkali kali tukar Produk
.
.
Agar tubuh kelihatan Beseri seri dalam tempoh kurang 2bulan💖
.
.
*JANGAN RISAU kami akan ajar cara yg effektif*
.
.
=====================
Set Penaik Seri 7 Bunga Boleh Bantu Kita
=====================
.
.
Memberi kulit badan & muka bermaya glowing dan cerah
Melembutkan kulit badan & muka
Mencegah dan membantu penyembuhan jerawat bernanah & resdung
Mencegah dan membantu masalah jeragat tebal berpeta
Mengawal minyak pada kulit &
membersihkan secara mendalam

Makin beseri seri apabila dipandang
Mengawal lebihan peluh badan yang akan menyebabkan busuk
Mencantikkan kulit dan mengawet muda
Wajah akan sentiasa senyum
Mencegah rasa murung,lebih yakin diri
.
.
==========Promosi==========
.
.
🌸PRODUK MEWANGI SET PENAIK SERI 7 BUNGA🌸

1.Chewing Gum Soap ( 50ml )
2.Peeling Scrub ( 250g )
3.Cream ( 150g )
4.Penaik Seri 7 Bunga ( 10g )

TOTAL 👉🏻 RM216sm | | RM252ss
.
.
ODER SEKARANG , STOCK TERHAD

🎊 MERDEKA SALE 🎊



(( TOTAL 👉🏻RM190sm | | RM214ss ))
=======FREE POS=============

PROMOSI BERMULA 07/08/2016 - 09/09/2016
.
.
Kami akan balas segera sms/whatapp tuan/puan
📲 01115657200
.
.
Mahu kami Bantu ? Mahu ! Bertindak sekarang 😍💖
Like & Share


Wednesday, August 3, 2016

GA WONDER CHEESE

Alhamdulillah rezeki dengan wonder cheese..

Saya ada buat GA ..dijemput untuk memeriahkan GA saya...

hari ini saya nak buat contest
Hadiahnya satu balang wonder cheese..
saya akan beri kepada 2 orang yang bertuah
syarat-syaratnya cuma
1)Like page https://www.facebook.com/jutawanliana/
2)Share "Saya nak Wonder cheese"
contest akan tamat pada 12 tengah hari 4.8.2016

Tuesday, August 2, 2016

khasiat lilin lebah

🐝🐝🐝🐝MAFAAT LILIN LEBA🐝🐝🐝🐝 Lilin Lebah, Bahan Alami Berjuta Manfaat
.
.
🌸Warna Lilin lebah yang dihasilkan oleh lebah pekerja berwarna putih,namun akan berubah warna menjadi kuning dan juga menjadi coklat yang disebabkan oleh campuran prolen & juga propolis lebah🌸
.
.
Lilin Lebah untuk Jerawat👇🏻



H
🐝Lilin Lebah dapat mengubati jerawat secara efektif. Kandungan antiseptik yang kuat, penyembuhan, dan anti- inflamasi sangat efektif dalam pengobatan jerawat.
🐝Lilin Lebahmadu juga berisi vitamin A yang merupaya dalam pengubati jerawat.
🐝Selain itu Lilin Lebah juga sangat baik untuk membuat kulit kekal lembut dan emolien yang terkandung di dalamnya membantu mempertahankan kelancaran tekstur kulit setelah jerawat hilang.
.
.
Lilin Lebah untuk Kulit kering (anti jeragat)👇🏻
🐝 Kemampuan Lilin Lebah untuk menjaga kelembaban telah membuatnya menjadi sebuah unsur penting dalam berbagai lotion dan krim untuk mengobati kulit kering berjeragat
🐝 Selain itu, vitamin A dan emolien membantu dalam perkembangan sel kulit agar tetap sehat.
🐝 Lilin Lebah adalah pelembab alami yang tidak hanya berguna untuk kulit kering, tapi juga membantu mencegahnya. Anda dapat menggabungkan Lilin Lebah,Pati kulit kayu manis & pati betik utk mencantikan kulit,Kulit akan semakin berseri seri
.
.
Lilin Lebah untuk Eksima👇🏻
🐝 Lilin Lebah adalah salah satu solusi untuk pengubati masalah kulit seperti eksima yang menyebabkan gatal dan ruam pada kulit.
🐝 Eksima adalah penyakit yang membuat kulit Anda sangat kering akibat cuaca dingin.
🐝 Tetapi dengan Lilin Lebah, Anda dapat pelembab dengan cara mencampurkan Lilin Lebah, minyak zaitun, dan madu untuk menyembuhkannya dan juga menghindari infeksi dan peradangan.
.
.
Lilin Lebah untuk Stretch Mark 👇🏻
🐝 Stretch mark adalah keluhan umum terutama setelah kehamilan atau karena kenaikan berat badan atau penurunan berat badan yang dikeluhkan oleh wanita.
🐝 Anda dapat menggunakan Lilin Lebah untuk mencegah dan mengubati stretch mark
.
.
Lilin Lebah untuk Perawatan Bibir (LipBalm) 👇🏻
🐝 Pelembab alami pada Lilin Lebah berguna untuk membuat bibir lebih lembab. Anda dapat dengan mudah mengubati masalah seperti bibir pecah- pecah dengan bantuan topikal Lilin Lebah.
🐝 Anda dapat membuat sendiri lip balm dengan menggabungkan Lilin Lebah dengan minyak vitamin E, minyak kelapa, madu, dan minyak esensial dengan sedikit tambahan peppermint atau lemon.
🐝 Perlu Anda ketahui Lilin Lebah juga digunakan sebagai salah satu bahan kosmetik yang berguna untuk membekukan kosmetik.
.
.
MEWANGI KRIM PENAIK SERI 7 BUNGA DARI FORMULA LILIN LEBAH DAN 7 PATI BUNGA rose,rosemary,ylang2,levender,melati,perpermint,melor👇🏻
.
.
MENAIKAN AURA SERI WAJAH
MEMBUANG HABA PANAS WAJAH
MEREDAKAN PENAT & LESU WAJAH
MENUTUP LIANG ROMA YG LUAS
MENGHILANGKAN GARIS KEDUT
KEKAL AWET AYU MUDA JELITA
NIPISKAN PARUT TEBAL
PENAGGAL TERBAIK JER,WAT & JRA,GAT TEBAL
.
.
BAGAIMANA CARA MENGGUNA KAN PRODUK MEWANGI..
.
.
-Gunakan Krim Penaik Seri 7 Bunga pada malam hari. Sebelum tidur, sapukan Krim Penaik Seri 7 Bunga untuk meningkatkan keserian wajah,mempebaharui sel kulit yang kusam dan memelihara kelembapan kulit.
– Pemakaian Krim Penaik Seri 7 Bunga juga harus mengikut aturan.Sapu nipis selepas cuci muka sejurus sebelum tidur, bukannya pakai selepas Maghrib / Isyak kemudian anda buat kerja rumah dan masuk tidur malam dengan wajah yang berpeluh / berminyak serta tidak bersih. Krim Malam bertindak secara maksima ketika kulit sedang rehat (lena) iaitu dalam tempoh 5 jam pertama kita tidur. Pada waktu ini Krim Penaik Seri 7 Bunga bertugas mengangkat sel-sel mati dan membaiki tekstur kulit agar lebih sihat dan lembab serta mengaktifkan semula sel-sel kulit yang lesu dan tidak bermaya akibat cuaca panas siang hari. Anda dapat rasai perbezaannya apabila bangun pagi.
.
.
Whatsapps - 0111567200
Whatsapps - 0111567200
Whatsapps - 01115657200
.
.

Monday, August 1, 2016

mewangi

Assalamualaikum..

Alhamdulillah saya sudah daftar ssm dengan nama "HAZWANI HUMAIRA RESOURCES"


JOM SERTAI KEMPEN PUTIH ,ANJAL ,GEBU ,CANTIK  !!
" MEWANGI HARUM MELEKAT DIHATI" :-) :-) :-)
Whatapp 01115657200 / Tinggalkan no whatapp diruang komen :-)
SERIUS !! DERITA JERAWAT DAN JERAGAT BERTAHUN- TAHUN HILANG!!
==========================================================
MEWANGI SKIN CARE ( Putih Anjal Gebu )
Ramai yang cakap Set Penjagaan Wajah MEWANGI ni lain dari produk lain tau. Sebab menggunakan skrub GARAM BUKIT sebagai bahan rawatan yang sangat berkesan untuk JERA GAT.JERA GAT .JERAWAT.JERAWAT. memang takut dengan GARAM BUKIT ni. DAN sesuai jugak hilangkan PARUT .KEHITAMAN.REKAHAN. Boleh dipakai pada wajah dan badan.
.
Untuk kesan yang lebih maksimum boleh gunakan dengan Krim Malam Penaik Seri 7 bunga. Anda lihat sendiri hasilnya. Ramai yang bagi tahu derita Jera gat bertahun-tahun kini sudah berakhir. Tengoklah nanti Encik Suami mesti tak puas merenung. Hihihihi
.
Nak tahu apa Set yang kami tawarkan??
.
MINI SET LENGKAP (TRIAL SET)
---------------------------------------------------
Soap
Krim
Skrub
SET BESAR COMBO BASIC
------------------------------
Krim
Skrub
.
SET BESAR LENGKAP
---------------------
Soap
Krim
Skrub
SET BESAR LENGKAP PREMIUM
---------------------
Soap
Krim
Skrub
+ KRIM MALAM PENAIK SERI
===================================================
BONUS !! 100 BELIAN PERTAMA AKAN DAPAT FREE POSTAGE !!
===================================================
WANITA YANG SERIUS NAK CANTIK UNTUK SUAMI JOM WHATAPPS AKAK KITA SEMBANG-SEMBANG MEWANGI !! LELAKI PUN BOLEH PAKAI!! BAU TERSANGAT LA WANGI.
* HALAL DAN LULUS KKM, HANYA MENGUNAKAN 7 PATI BUNGA DAN BAHAN SEMULAJADI.
Whatapp " MEWANGI " ke +601115657200 atau tinggalkan hfn no anda diruang komen.
KHASIAT/KEISTIMEWAAN MEWANGI:
==============================
Mewangi Chewing Gum Soap
NOT151103766K
menganjalkan kulit
menghilangkan jeragat
membina sel kulit baru
menggalakan pertumbuhan sel baru
melindungi kulit dari panas matahari
beribu pati buah buahan dan vitamin C
mencerah,memutihkan,mengebukan dan menganjalkan
anti bakteria menghapuskan pelbagai jenis jerawat & gatal
menyejukan kulit,anti kepedihan,radangan kulit akibat kerosakan atau akibat pengelupasan
Mewangi Peeling Scrub
NOT150502123K
membuang kulit mati dan daki
menipiskan hiperpigmentasi atau flex hitam
mengurangkan kedutan atau mencerahkan parut
meremajakan kulit dan sekatakan warna kulit
memberikan kesegaran dan menghilangkan stress
menghilangkan kehitaman dibahagian celahan badan ketiak kelengkang dan leher
menghilangkan gatal2 muka & badan
membunuh jerawat dan jeragat
wangi segar menaikan aura
tidur lebih nyenyak
Mewangi Cream
NOT150502121K
spf60 melindungi kulit dari pancaran matahari
sekatakan warna kulit muka & badan
gebu cerah anjalkan seluruh kulit
hilang kedut diwajah dan badan
kulit menjadi pinkis
segar bila disapu
melembutkan kulit badan termasuk tumit kaki merekah
wangi segar menaikan aura
tidur lebih nyenyak
hilangkan stress dan penat
pulihkan kesihatan kulit akibat jerawat dan jeragat
Mewangi Krim Penaik Seri 7 Bunga
MENAIKAN AURA SERI WAJAH
MEMBUANG HABA PANAS WAJAH
MEREDAKAN PENAT & LESU WAJAH
MENUTUP LIANG ROMA YG LUAS
MENGHILANGKAN GARIS KEDUT
KEKAL AWET AYU MUDA JELITA
NIPISKAN PARUT TEBAL
PENAGGAL TERBAIK JER,WAT & JRA,GAT TEBAL
Whatapp " MW " ke

+601115657200
+601115657200

******Penting!!!
Tinggalkan no whatapp sis kalau tak dapat pm, kadang sy dh pm tp ada yg xconnect dengan messenger fb so xdapat la pm sy huhu :-)
Sis boleh jugak tinggalkan no hfn dkt ruangan komen nnti sy whatapp jugak yer :-) tq..






Nak order wondercheese mai la..produk terlaris abad ini...






Saturday, May 28, 2016

acar buah

Alhamdulillah

rezeki daripada Allah...dalam masa sebulan sahaja saya menjual wonder cheese dah terjual 100 balang lebih...

Permintaan yang tinggi...dapatlah saya menambah pendapatan keluarga...bisnes sampingan ,yang penuh santai...ada orang tanya saya kenapa pilih makanan,,,bukan ke makanan sedikit dapat untung?

Dah lama saya mencari perniagaan yang boleh buat duit...akhirnya makananlah yang dapat saya buat duit...kerana makanan permintaan dia tinggi...hari -hari orang makan...hari -hari duit masuk...

syukur alhamdulillah...

satu lagi produk yang saya jual ialah acar buah...250gram hanya rm10sahaja...

Acar buah ini resepi turun temurun...yang sedap dan lazat untuk dimakan...

Diantara tesmoni acar buah ummie ialah...mak mertua adik saya yang masak...




Hanya cod acar buah di ipoh,klang,shah alam dan usj sahaja...

untuk tempat lain dikenakan bayaran penghantaran ikut terma dan syarat..

acar buah ini boleh pos ,satu bekas rm7 untuk semenanjung malaysia..

jadi sesiapa yang mahu order wa saya

011-15657200

WONDERCHEESE

Saya ada agent seluruh malaysia..

jadi saya akan adjust sampai CASH ON DELIVERY..

wonder cheese sampai brunei permintaanya...

syukur dengan rezeki dari ALLAH...
-



Tuesday, May 17, 2016

check defect rumah baru

Assalamualaikum...

Saya kerja dengan developer jadi sedikit sebanyak adalah pengalaman nak check defect..jadi saya kongsikan pengalaman saya ...

Yang pertama kalau dapat rumah,jangan terus-terus masuk lepas itu masa dah tinggal baru buat defect,menyusahakan diri nama nya sebab defect bukannya satu hari baru  buat selesai,kadang-kadang makan masa,saya tengok ramai dapat sahaja kunci terus masuk rumah defect kemudian buat,kan dah menyusahkan diri nak minta cuti lagi la...

check list defect:

1-Bawa sticker,ye sticker ini penting sebenarnya ,memudahkan pihak developer untuk melakukan kerja-kerja pembaikan.

2-Kamera-Yang ini penting juga,tangkap gambar tempat yang kamu tak puas hati,ini dapat memudahkan developer dan developer tak kan lepas pandang

3-Jangan karang  macam karangan memang developer macam rasa nak tidor kot,silap-silap diorang tak baca,kalau gambar diorang lagi cepat siap.


Perkara yang penting check untuk defect ialah:

1-Buat ponding test dekat tandas,kalau beli rumah landed ataupun aparment...ini penting kalau terdapat leaking diorang akan buat waterproofing kembali,caranya sumbat floor trap dengan kain dan isi air supaya tandas bertakung dan tinggalkan selama 2 hari,kalau rumah bawah terdapat resapan air maka,water proofing dia fail la...

2-Check semua air samada berfungsi atau tidak dan check semua plug eletrikal samada berfungsi atau tak

3-Tiling ,yang ini penting check semua tiling samada hollow atau pun tidak ,caranya ketuk je guna kunci atau pun payung ke kalau dia berbunyi maknanya hollow...pihak developer ada alatnya..kalau nak beli alat dia pun tak apa...jangan ketuk dengan benda keras macam tukul ke apa..kalau pecah developer tak mahu tanggung ok..

4-Checklah semua dinding ada crack atau tak

5-Check semua floor trap ada tersumbat atau tak,lantai bilik air bertakung ke tak,lantai living rata ke tak,nanti beli perabot tiba-tiba masuk meja ,senget meja...heheheh...ada jadi dekat rumah bos saya tempat lain...


Ada lagi ,tapi buat masa ini,ini sahaja la...ok..

Sesiapa nak beli wonder cheese...wa saya ye 011-15657200 ,sampai depan rumah pun boleh kami hantarkan...ramai agent di seluruh negara..ok..


Wednesday, May 4, 2016

Semangat kembali bisnes

Assalamualaikum

Sudah agak lama saya tak menulis blog,cuma sejak kebelakangan ini saya sudah aktif balik beblog dan berniaga....

Saya memang minat berniaga daripada dulu lagi,jadi sekarang saya aktif berbisnes balik..

Alhamdulillah saya baru start minggu lepas menjual wonder cheese,kerepek yang sangat sedap,terasa cheesenya dan sedikit spicy,sesuai dengan semua peringkat,makan bila-bila masa sahaja,sekali makan nak lagi dan lagi....


sambutan memang menggalakkan,saya ada agent di ipoh dan saya agent shah alam...Tempahan raya dah buka,sesiapa yang ingin menempah untuk raya bagitahu saya ,nanti kalau lambat sangat dah habis stock menyesal pulak...



Penghantaran percuma  seluruh semenanjung malaysia..

Sesiapa yang berminat boleh WA saya 011-15657200

WONDER CHEESE
AGENT SAH

Saturday, April 16, 2016

Doa kawan-kawan

Assalamualaikum...

Pentingnya doa kawan-kawan

Ceritanya macam ini...sejak daripada GST diperkenalkan saya sering sahaja bawak bekal ke office...

tempat kerja dengan kedai makan yang murah memang jauh...tambahan ada GST memang tak bebaloi...saya set kan target saya untuk menyimpan dalam seminggu saya setkan hanya RM30 sahaja duit untuk makan....Alhamdulillah memamg menjadi...dapatlah saya menyimpan duit...caranya saya bawa bekal dari rumah ...hampir setiap hari,saya bawa bekal...

kawan-kawan office cakap

"Eh Liana nak kumpul duit pergi Mekah"

Malas nak pening kepala,saya jawab

Ah

atas doa kawan setiap hari,termakbulah doa mereka

kalau kawan mengutuk atau cakap benda yang tak betul...tapi memberi kebaikan...aminkan sahaja...

Sunday, April 10, 2016

pengalaman mengerjakan umrah bersama anak kecil

Assalamualaikum...


Agak lama saya tak menulis blog ini,bukannya apa cuma sibuk sedikit dengan anak...


Alhamdulillah tanggal 13 March 2016,saya berpeluang untuk menunaikan umrah bersama Keluarga Mak mertua saya.

Saya masih ingat lagi,suatu ketika dulu...Mak saya pernah bercakap kalau ada peluang ke Luar Negara,pergilah Ke Mekah dulu,terdetik di hati,berkali berdoa...Akhirnya impian menjadi kenyataan..bersyukur dengan Rahmat yang diberikan oleh Allah.


Ramai kawan-kawan cakap jangan bawa anak kecil mengerjakan umrah,nanti susah nak beribadah,Alhamdulillah Allah permudahkan Urusan kami,Sebelum Ke sana saya banyak membaca blog,buku panduan,vedio-vedio  ceramah umrah dan menghadiri kursus mengerjakan umrah.

Selain itu juga,banyakkan berdoa semoga segalanya dipermudahkan.Saya selalu cerita dekat Humaira tentang Mekah,ada lagu yang saya download memberi gambaran tentang Mekah ,Sampai sekarang Humaira masih dengan lagu "Waiting for the call",tanya Humaira rindu ke ? dia jawab "Rindu",Insyallah akan ke sana suatu hari nanti..

Kami sekeluarga bertolak daripada Lapangan terbang KLIA pada pukul 10.30pagi dan sampai dijeddah pada pukul 2.30petang,Kami ambil pakej tabung haji,Alhamdulillah segalanya dipermudahkan,sampai saya aiport terus ambil bagasi dan check pasport dalam masa satu jam sahaja semua urusan selesai..

Humaira tak meragam,malah lagi excited adalah,lari dalam air port terus kena tangkap dengan pak arab..
dia ciumnya humaira..

Kami sampai dihotel dalam pukul 7 malam,mandi  makan dan solat seterusnya mengerjakan umrah,rasa bersyukur sangat dapat melihat kabah didepan mata...betapa kerdilnya diri ini disisi Allah,bertapa sayup hati ini...Urusan mengerjakan umrah dipermudahkan ALLAH...

Perasaan tenang itu memang tak dapat dinegara lain,betapa tenangnya ketika berada disana...setenang-tenangnya...

Manusia berlumba-lumba untuk mengerjakan ibadah di Masjidil Haram,kena masuk satu jam awal ke Masjidil Haram kalau tak memang kena solat dekat Luar lah..

Memang saya rindu suasana itu,manusia berlumba-lumba untuk beribadah kepada ALLAH,di Mekah dan Madinah memang kalau waktu solat memang kedai-kedai semuanya tutup.

Pergi ke sana ,memang saya tak fikir nak shopping bagai,memang untuk beribadah,cari hadiah untuk mak dan ayah pun kejap je...jumpa terus beli sebab tak mahu lepaskan peluang untuk solat berjemaah...biasanya lepas solat asar,saya akan stay dekat masjid sampai waktu insyak baru balik...

Humaira tak banyak meragam,di sana memang banyak kawan,humaira siap dapat hadiah lagi....humaira banyak habiskan masa dengan kawan-kawan baru dia,daripada pakistan,indonesia,arab dan banyaklah lagi...jadi siapa yang nak bawa anak kecil jangan risau,banyakkan berdoa ,ALLAH akan permudahkan urusan kita...

Tanya Humaira,nak pergi mana? dia jawab nak tawaf..

Saya selitkan beberapa item yang perlu dibawa untuk membawa anak kecil mengerjakan umrah

1-Pamper-Perlu dibawa kerana di Mekah atau madinah memang susah nak dapatkan pamper,kena cari satu kedai dan satu kedai ,kerana kebanyakan anak pak arab memang dah dilatih untuk tidak memakai pamper sejak umur 11 bulan...kalau ada pun mahal..husban cakap,tak payahlah bawa banyak pamper,kita beli sahaja dekat sana,sampai sana dah lah susah cari,untuk 36pcs harganya 50 rial

2-Ubat-Ubatan -Ubat demam,batuk,muntah,cirit birit,selseme,losyen badan dan krim muka kerana cuaca panas,dekat mekah dan Makkah tak ada klinik ,yang ada farmasi,ubat-ubatan dia mahal

3-Makanan anak- susu pastikan cukup,harga mahal disana,biskut yang anak selalu makan sebab kadang-kadang anak kecil ini susah nak makan,macam humaira dekat mekah nak makan ayam goreng sahaja yang lain tak mahu,sampai madinah baru makan nasi dengan ikan patin goreng...betul-betul selera malaysia

4-Pakaian sejuk -Dekat dalam masjid memang sejuk pastikan anak pakai pakaian sejuk..

Itu sahaja pengkongsian daripada saya...