Jom Click Sini

jom click sini

Wednesday, July 17, 2013

Cerita Hamil ku

Assalmualaikum...

Cerita ku bermula..

Sejak minggu lepas,badan tak sedap sangat...malam-malam mesti demam...kadang-kadang kaki macam nak cramp je...

Sejak 4 hari lepas....badan memang tak sedap...angin satu badan...Ya Allah sakitnya....badan ini...hanya ALLAH yang tahu...tak boleh tidor langsung....suruh husban urutkan badan sahaja...memang sakit...

Breast saya terasa sakit apabila disentuh...

Semalam pergi lah doktor...yang paling kelakarnya...Doktor macam apa je...geram pun ada...tak check langsung...saya just cakap badan berangin...apa yang dia bagi hanya lah ubat...nasihat minum air banyak-banyak

Kak Ani yang bawa...dia cakap apa kata hang beli test hamil...cuba test mana tahu hamil...sebab simpton-simptonya...macam ada...saya pun beli lah,beli yang murah-murah sahaja..

Test-test...dapat result dua line..tapi satu itu pudar sikit...tak puas hati...pagi tadi test lagi...result test sama...gembiranya...

Husban lagi lah gembira....sangat...

Tapi apa kan daya...

Tadi pergi klinik...dapat juga dua line...satu itu pudar sikit...Doctor kata tak mengandung....doctor buat scan...doctor cakap tak nampak apa-apa lagi...doctor scan dia cakap sympton-sympton nak period adalah...

Tanya doktor...bukan dua line itu hamil ke?

Doktor kata kedua line mestilah  pekat baru dikira hamil..

Tanya adik ,dia cakap memang lah scan tak nampak apa-apa,dia dulu pun  scan tak nampak apa-apa..dan line dalam test hamil dia pun pudar..tapi hamil...

Period memang dah lewat dua minggu...badan stay sakit-sakit lagi...

Doktor cakap kalau sampai hujung bulan ini stay tak datang period,jumpa dia...dia buat scan sekali lagi...

Sesiapa ada petua nak hilangkan angin dalam badan secara semula jadi? nak tahu...

Bila dapat keputusan tak hamil...redoo je lah...bukan rezeki lagi....

Tapi badan stay sakit-sakit...tak tahu kenapa?

Tapi kelakar jumpa doktor...semua doktor saya jumpa mesti tanya...u sakit apa?..itu saya malas nak pergi jumpa doktor..
 

2 comments:

  1. Aku rasa ko pregnant! In sha Allah...sbb ada certain org mmg awal2 line ke-2 tu pudar. kena tunggu dalam beberapa hari lagi, line tu akan terang. mungkin kadar HCG tak tinggi lg sbb tu line pudar. If baru pregnant dalm 3 @ 4 minggu mmg xnmpak apa2 lg tapi if dah 5 minggu ke atas selalu dh boleh nampk kantung. yg penting, skrg ni jaga diri elok2. In sha Allah...ada rezeki. Tmbh2 klu period ko regular...klu dh lmbt tu confirmla pregnant. hehe...

    ReplyDelete