Jom Click Sini

jom click sini

Thursday, November 22, 2012

Gps letak dekat motor

Salam semua...

Macam mana hari ini lebih baik daripada semalam tak?

Satu yang saya belajar hari ini,sekiranya ada orang tegur tentang kesalahan kita,cuba ambil positive thinking...sekiranya benda itu baik..apa kata kita berubah....

ok...hari ini sebenarnya saya kena gelak sahaja dengan budak ofis...hahah...dah jadi macam katak bawah tempurung sahaja...



Ceritanya macam ini...

Tadi saya tengok lori syarikat,saya jadi heran kenapa banyak sangat kuncinya dekat hand break..saya tanyalah

Saya: Banyaknya kunci

Pak Azhar: Hang tak tahu ke lori ini kena curi sebulan yang lepas..

Saya: Ha? kena curi? kalau kena curi macam mana boleh dapat balik?

Pak Azhar: La ,hang ini...ofiskan ada pasang Gps dekat lori ini,lepas je aku bangun pagi tengok lorry tak ada,aku telefon ofis...ofis pergilah semak Gps dekat mana kedudukan lori ini..akhirnya dapat juga dijumpai...

Saya: Wa baru ku tahu ada macam ini..saya secara sepontan cakap..kalau macam ini nak letak Gps dekat motor saya lah...(kan 5 bulan lepas motor saya kena curi)

Masing-masing gelak...

GPS ini bukannya macam Gps yang biasa kita guna..ia biasanya dipasang dalam body kereta..yang itu saya tak tahu..tapi tiap bulan kena bayarlah...ada sesiapa yang tahu? boleh bagitahu saya...

 

 


2 comments:

  1. 2 la...senang sungguh zaman sekarang...baru hari ini ku tahu..hehhe

    ReplyDelete